Първи онлайн шахматен фестивал за ученици „Златната пешка“

Учим се днес, за да успеем утре
10.10.2021

Уважаеми ученици и родители,

Уведомяваме Ви, че Столична община в партньорство с Фондация „АРТ СПОРТ ТАЛАНТ“ организира Първи онлайн шахматен турнир за ученици „Златната пешка“. Инициативата е насочена към учениците от град София.Поради установените мерки за превенция и наложените ограничения за провеждане на събития на закрито турнирът ще бъде проведен в онлайн среда. За целта ще бъде създадена група и обособена зона за онлайн  игра на платформата: www.lichess.org

Организаторите от Фондация „АРТ СПОРТ ТАЛАНТ“ имат ангажимент по отношение на създаване, модериране и поддръжка на зона, осигуряване на професионален съдийски екип, обобщаване на заявки за участие, провеждане на състезанието, както и осигуряване на лектор, утвърден гросмайстор.

Столична община ще осигури награден фонд за победителите в ученическия турнир и за училищата, включили се с най-много ученици в съответните възрастови групи.

Ученическият турнир по шахмат „Златна пешка“ ще се проведе на 31 октомври и на 1 ноември 2021 г. в три самостоятелни състезания, както следва:

–           за ученици 8-12 клас – на 31 октомври 2021 г. от 10.00 часа;

–           за ученици 1-4 клас – на 1 ноември от 10.00 часа;

–           за ученици 5-7 клас – на 1 ноември 2021 г. от 14.00 часа.

Всяко от състезанията ще стартира с провеждане на техническа конференция, лекция и беседа с български гросмайстор.

За включване в състезанията, ръководителите на отборите/ учениците/ родителите следва да подадат заявка за участие до 28 октомври 2021 г. на адрес: info@chess-bg.org след извършена регистрация на: www.lichess.org  в групата https://lichess.org/team/sofiafest

За коректна регистрация е необходимо да се посочат три имена, клас и училище, телефон за връзка и username в платформата www.lichess.org.

 

Приложение:

1. Файл Регламент на Първи онлайн шахматен турнир за ученици „Златната пешка