Публикувано на 05.06.2024

Емоционално и вълнуващо беше настроението на тържественото откриване на новата 2023/2024 учебна година във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ на днешния 15 септември!

Водещи на церемонията бяха колегите педагогически специалисти – Росица Бекова, Борислав Нгуиен, Христина Молева и Георги Велинов. За празничната атмосфера допринесоха химнът на училището „Като Второ няма второ“, изпълнен от бившия психолог на 2. СУ Станислав Пандин, песента „На учителя“ от дует „Ритон“ – специален поздрав от Синдиката на българските учители, „Катерино моме“ в изпълнение на Антоанет Миткова от 11.г клас, както и спектакълът, подготвен от танцова школа „Естрея“.

Директорът на 2. СУ д-р Елеонора Лилова отправи своя поздрав към всички ученици, учители и родители.

„Днес е най-вълнуващият ден за българското училище – празник на знанието и за цялото ни общество. Празник е, че влизаме в училище, за да ставаме все по-умни и все по-успешни, защото това е мястото, в което се изграждаме като хора. И ние всички имаме важна задача да развиваме своя човешки интелект, за да не се предаваме в ръцете на изкуствения. Хората трябва да се учим постоянно и да знаем толкова много, че да успяваме да работим заедно и да управляваме и използваме за нас новите технологии“, каза д-р Лилова.

„Пожелавам на всички ученици да имат успешна и изпълнена с положителни емоции учебна година. На учителите – да се радват на успехите на своите ученици, а на родителите – да имат доверие в нас и да бъдем заедно опора на децата на Второ училище“, допълни директорът на 2. СУ.

Специални гости на тържеството бяха д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, инж. Теодор Петков – кмет на район „Витоша" – СО, г-жа Милена Маджирска – началник на отдел „Образование, социални дейности, култура, спорт и логистика“ към район „Витоша“, г-жа Ваня Стоянова – началник на отдел в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“, и държавният експерт от Министерството на образованието и науката г-жа Борислава Борчева.

Церемонията завърши с официалното биене на звънеца, отбелязващ началото на новата учебна година!

С пожелания да е здрава и успешна!

На добър час!