Публикувано на 05-05-2022

                5 май – Прекрасен, слънчев, вълнуващ ден, изпълнен с много настроение, емоции и усмивки. Днешният ден е по-специален за зрелостниците и класните им ръководители. Днес изпратихме дванайсетокласниците с  прекрасно тържество, което бе открито от Боряна Бораджиева от 12.А клас и Андрей Павлов от 12.Б клас. Водещи бяха и Гергана Спиридонова от 12.В и Сашо Илиев от 12.Г клас. Знаменосците от 12. клас предадоха училищното знаме на съучениците си от 11. клас, които го приеха с обещание да го пазят чисто и неопетнено.

               Директорът на 2.СУ “Акад. Емилиян Станев” - г-жа Лилия Торньова, приветства с поздравителни слова зрелостниците, техните учители, родителите и целия екип професионалисти, спомогнали за изграждането на знаещи и можещи личности. Отправи сърдечни пожелания към нашите възпитаници, като акцентира, че се гордее, че са част от 48-годишната история на любимото 2.СУ „Академик Емилиян Станев“, и им пожела на Добър час! Трогателните ѝ слова отекнаха в училищния двор и докоснаха развълнуваните младежки сърца.

             Празничната програма продължи с прекрасно музикално изпълнение на нашата талантлива ученичка Антоанет Миткова от 9.Г клас. Випускниците бяха подготвили чудесни стихчета за своите учители, трогнаха и зарадваха с грамоти класните си ръководители и връчиха цветя на всички учители. Малките първокласници пък зарадваха с чудесни картички какичките и батковците от 12. клас.Всички се насладиха на песента „Един неразделен клас” в изпълнение на талантливите Антония и Евгения.Тържеството завърши с биене на последния звънец от г-жа Торньова и пускане на балони в небето. Прекрасните речи, вълнуващите изпълнения, милите слова и слънчевите усмивки направиха деня запомнящ се завинаги!
               На добър път, скъпи зрелостници!