Публикувано на 14.05.2024

       Днес се проведе Спортен празник във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“. Ученици от различни класове се събраха на двора и под топлите лъчи на майското слънце поиграха на различни групови и индивидуални игри.

       Децата от гимназиален етап наблегнаха на баскетбола, тези от прогимназиален – на волейбола, а най-малките се забавляваха с щафетни игри и народна топка. Всички активности бяха реализирани благодарение на преподавателите по физическо възпитание и спорт: г-н Данаил Миронов, г-н Георги Радосов, г-н Кристиян Андонов, г-н Андриан Костадинов, г-жа Ганка Апостолова и г-жа Галина Ненкова, с любезното съдействие на педагогическия съветник г-н Венелин Кацов и класни ръководители от начален етап.

       Проведе се и беседа с ученици от прогимназиален етап на тема „Здравословно хранене“, водена от педагогическия съветник г-жа Николета Костова. По време на дискусията бяха обсъдени основните правила за здравословно хранене, пиенето на достатъчно вода и колко е важно да бъдем физически активни, за да се чувстваме добре.