Публикувано на 07-12-2022

       Екип на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“, представляван от директора д-р Елеонора Лилова, взе участие в дискусия, организирана от акад. Николай Денков,  свързана със стартиране на Националната програма „Заедно в изкуството и спорта“. Срещата се състоя в Народното събрание в присъствието на представители на МОН, РУО – София-град, Народни представители, заедно с директори на различни Столични училища, ръководители на групи и ученици, които са част от Националната програма.

       От 2. СУ, колегите, който участваха в събитието са:  координаторът на НП - Орхидея Делиева, ръководител на театрална група от модул „Изкуства“- Офелия Камберова и ученици от 10. клас, участници в модул „Спорт“ -  Яни Янев и Цветан Нелов.

       Срещата се откри от акад. Денков, който очерта целите и задачите, които са поставени със стартирането на Националната програма. Даде думата на присъстващите  да споделят първи впечатления и да дадат  нови насоки как да се надгради и разшири НП.

       От всички изказвания се очерта, че НП „Заедно в изкуствата и спорта“ стимулира извънкласните занимания по спорт и изкуства, развива ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект. Заниманията със спорт и изкуства насочват енергията на децата и младежите в положителна насока и дава възможност на учениците да развиват своите интереси и таланти чрез училищната система.

       Предложи се Националната програма да продължи и през следващата година и да се развие и в други области като наука и технологии.

       След срещата всички имаха възможност да се разходят в сградата на Народното събрание.

       Екипът на 2. СУ остана удовлетворен от срещата и от това, че участва активно в Националната програма.