Публикувано на 20.12.2022

       Благотворителният коледен базар на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“  обедини всички в една обща кауза – да подкрепим децата с редки генетични заболявания, част от инициативата на „Българската Коледа 2022/2023“ – „Дари надежда на дете в беда“, под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев.

       Активното участие на децата и родителската общност на 2. СУ направиха деня вълнуващ празник на надеждата за по-добър живот за децата със здравословни проблеми. Нашите ученици изработиха ръчно коледни подаръци, картички и сувенири. Приготвени бяха сладки и много коледни изкушения.

       Базарът беше открит с културна програма с участието на талантливи коледари, Антоанет Миткова, Славея Георгиева, Дея Чолакова, Мира Русева, учениците от IV г клас, и танцова школа „Естрея“.

       Директорът на 2. СУ д-р Елеонора Лилова откри събитието с вълнуващо приветствие: “Добре дошли на коледния базар на 2. СУ! Днес на Игнажден вратите на нашия дом и сърцето на училищната общност се отварят за здраве, прошка, доброта и благоденствие. Благодаря на всички сръчни ръчички, които изработиха красиви подаръчни комплекти, сладкиши и сурвачки, за да подкрепим Българската Коледа 2022/2023 г.“

       Инициативата бе подкрепена от много родители на ученици, от д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието – София-град, инж. Теодор Петков, кмет на район „Витоша“, проф. Росица Пенкова от СУ „Св. Кл. Охридски“, експерти в образованието и др.

       Благодарим на всички, които доказаха, че доброто съществува във всеки от нас, и прегърнаха идеята да пресъздадат коледна магия за децата в беда. С тази благотворителна кампания показахме съпричастност и се потопихме в духа на коледната надежда за здраве и благоденствие.

       Да правиш добро, е най-чистият начин да покажеш любовта, която се крие в сърцето ти, а всяка капчица добро може да сътвори най-безценния дар!

       Сумата от Коледния базар ще бъде дарена в сметката на Българската Коледа.

 

       Светли празници!