Публикувано на 04.07.2023

Днес се проведе тържествената церемония по връчване на свидетелствата за основно образование на седмокласниците от Випуск 2023 във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“.

Директорът на училището д-р Елеонора Лилова се обърна към учениците с думите: „Поздравявам Ви за усилията и високите резултати, които изкарахте на Национално външно оценяване и през учебните години от 5. до 7. клас. Вярвам, че ще направите най-добрия избор за себе си къде да продължите образованието си. На 15. септември с радост очакваме тези от Вас, които са се насочили към профил „Чужди езици“ или „Софтуерни и хардуерни науки“ да се завърнете във Второ училище като горди осмокласници, верни на девиза, че „Като Второ, няма второ!“

За 35-имата пълни отличници имаше специално подготвени поименни статуетки и грамоти, връчени лично от д-р Лилова и г-н Лаков, заместник-директор – прогимназиален етап.

С много усмивки, песни, пожелания за безброй успехи и много настроение пожелахме на нашите седмокласници „На добър час и до нови срещи!“.