Публикувано на 20.06.2024

Днес, 2юни 2024 г., в Националния исторически музей, се проведе тържествената церемония по връчване на дипломите за завършено средно образование на Випуск 2024 във 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“.

Директорът на 2. СУ д-р Елеонора Лилова се обърна към дипломантите с думите: „Учете се до последния си дъх! Ученето е през целия живот и динамиката на времето показва, че ако спреш за миг, вече си изостанал. А възпитаниците на Второ училище не са хора, които се оставят да плуват по течението. Завършилите при нас са смели бойци и достойни победители. Пожелавам и вие да успявате и като се обърнете назад да се гордеете със себе си! На добър час в училището на живота!“

Специалните гости на церемонията – началникът на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева и кметът на СО – Район „Витоша“ арх. Зарко Клинков – също не пропуснаха да изкажат своите най-добри пожелания за много успехи и попътен вятър в училището на живота. 

За празничната атмосфера допринесоха и изключителните изпълнения на Антоанет Миткова, ученичка от 11. г клас и ТШ „Естрея“, а водещите на церемонията Александра Стоянова от 11. а клас и Георги Бурулянов от 11. б клас не оставиха публиката да скучае и за миг. 

Тазгодишните ни дипломанти са 104 ученици, от които 42-ма са с успех над 5.50! За седемте пълни отличници на Випуска бяха подготвени специални статуетки със знакът на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“, а на зрелостниците с успех между 5.99 и 5.80 бяха поднесени романи на съвременни български автори с лично послание от директора на училището. За всички отличници от випуска, разбира се, бяха подготвени и поднесени поименни грамоти. 

Екипът на 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ пожелава на всички дипломанти от Випуск 2024 да имат куража да реализират всичките си мечти, да имат късмет, във всичко да им върви и да вярват, че най-хубавото тепърва им предстои! 

На добър час, Випуск 2024!