Публикувано на 05.06.2024

       Детство мое, реално и вълшебно…

       Тези думи бяха мотото на днешния голям празник във 2. СУ, по повод деня на детето. Учениците от начален етап участваха в  празничен концерт, на който присъстваха много родители и учители. Специалени гости на събитието бяха г-н Иван Демерджиев – министър на вътрешните работи на Република България и д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град. Гостите, заедно с директора на училището д-р Елеонора Лилова поздравиха децата за празника и им пожелаха да запазят детското в себе си и много да се забавляват през лятната ваканция.

       „Пожелавам на всички деца – малки и големи, здраве, да имате хубави преживявания със семейството и приятелите си, да не спирате с любопитство да изучавате света и да сбъдвате своите детски мечти!“ – поздрави нашият директор д-р Лилова.

       Водеща на концерта бе г-ца Молева,  учителка от начален етап, която много професионално  представи участниците, допринесе за доброто им представяне и създаде настроение на публиката.  Всички паралелки от 2., 3. и 4. клас  имаха своя звезден момент и представиха разнообразни изпълнения от песни и танци. Много от изпълненията бяха подкрепени от техните учителки, които се включиха в танцовите композиции.

       В края на концерта,  учениците от ученическия съвет пуснаха в небето 50 цветни балона, с които символизираха свободата на  детските мечти.

       Честит празник на всички, които носят детството в сърцето си!