Публикувано на 05.06.2024

       На 25 и 26 март 2023 г. нашето училище отвори врати за провеждане на регионалните състезания „Spelling Bee“ и „Spelling Bee Junior“.

       Специални гости на събитието бяха членове от борда на директорите на фондация „Америка за България“ Кристина Лукас, Кен Вандеруил, Линда Вандеруил и Тони Мано, както и представителя за България Елена Хаджисотирова. От страната на организаторите на състезанието присъства Димитър Цеков с негов екип,  както и д-р Елеонора Лилова, директор на 2. СУ и заместник-директорите Красимир Лаков и Орхидея Делиева.

       Националното състезание по правопис на английски език се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС  в партньорство с фондация “Америка за България“,  подкрепено от Министерството на образованието и науката  и вече тринадесет поредни години стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява.  За четвърта поредна година  се проведе и състезанието Spelling Bee Junior за ученици от 1. до 4. клас, което го затвърди   като едно от най-престижните състезания в областта на английския език.

       В два поредни дни ученици от София и София-област премериха сили в престижното състезание. Най-добрите се класираха за националния кръг, който е финалната част от състезанието. Всички участници получиха сертификати и други награди.

       Най-голямо бе вълнението на малките участници в „Spelling Bee Junior“ и за финалния кръг се класираха Николета Атанасова Пюскюлева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Костенец, Ивайло Димитров Николов от СУ „Христо Ботев“ гр. Козлодуй и Нейт Стефанов Коев от НУ „Иван Вазов“ гр. Враца.

        Учениците от 2. СУ, които се класираха на училищния кръг, също взеха участие в регионалния, но в друго училище на територията на гр. София за да са равнопоставени с другите участници.

       С благодарност към организаторите на състезанието, че избраха 2. СУ да стане част от прекрасната инициатива.